Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

H αλήθεια για τον λευκό,το άκυρο,την αποχή.





Τελευταία βλέπω παντού αναρτήσεις που μας παραμυθιάζουν υπέρ της λευκής ψήφου, και μας προτρέπουν ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ ! όμως ΠΡΟΣΟΧΗ συνέλεξα τα άρθρα και τον νόμο που αποδεικνύει ότι ψεύδονται !!!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΑΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΝ.!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ 5% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.!!!!!!!!!!!!!!!! μην πέφτετε στην παγίδα τους!!!! Δεν γνωρίζουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ….. προτροπές! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!






Τελευταία βλέπω παντού αναρτήσεις που μας παραμυθιάζουν υπέρ της λευκής ψήφου, και μας προτρέπουν ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ ! όμως ΠΡΟΣΟΧΗ συνέλεξα τα άρθρα και τον νόμο που αποδεικνύει ότι ψεύδονται !!!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΑΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΝ.!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ 5% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.!!!!!!!!!!!!!!!! μην πέφτετε στην παγίδα τους!!!! Δεν γνωρίζουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ….. προτροπές! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

1. http://aganaktismenoi-xanthis.com/news/119-lefko-psifodeltio.html
Τι σημαίνει το Λευκό Ψηφοδέλτιο
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3434
Ρύθμιση θεμάτων εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και διευθέτηση ειδικών θεμάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 1 Λευκά ψηφοδέλτια Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α΄), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστή− ρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα.
(Για επιβεβαίωση πηγαίνετε στο δεσμό http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el δώστε έτος 2006, τεύχος Α΄ και αριθμό ΦΕΚ δώστε 21 ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ !!!!!!!!!!!!!!)

2. http://www.neoskosmos.com/news/el/node/3884 !!!!!!!!!!!!!!!

Της ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑΣ ΛΟΥΠΑ*
Πολύς κόσμος θα ήθελε να γνωρίζει ποια είναι η τύχη της λευκής ψήφου από τη στιγμή που θα μπει στην κάλπη και πώς θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πλήθος διχογνωμιών έχουν ανακύψει σχετικά με το θέμα αυτό, ενώ κι ο ίδιος ο νομοθέτης συχνά μοιάζει δίβουλος ως προς την έννομη συνέπεια της συγκεκριμένης ψήφου.
Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω εσάς που ρίξατε λευκό, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η ψήφος σας πήγε στην ίδια κατηγορία με τα «λανθασμένα», δηλαδή τα άκυρα και δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο στην καταμέτρηση.
Ο νόμος 3434/2006, Άρθρο 1 και το Προεδρικό Διάταγμα 96/ 2007, στο άρθρο 98, παρ.8, ορίζει σαφώς:
«… κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα».
Αυτόματα όμως αυτό συνεπάγεται ότι τα λευκά δεν λαμβάνονται υπ’ όψη στον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου, που είναι και η λέξη κλειδί για την κατανομή των εδρών.
Σύμφωνα με το άρθρο 100 του παραπάνω διατάγματος, ορίζεται ότι:
«4. Για την κατανομή των εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια ως εκλογικό μέτρο λαμβάνεται το ακέραιο μέρος του πηλίκου που προκύπτει από τη διαίρεση του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν μέρος στις εκλογές […] δια του αριθμού των εδρών της. 
Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός σε κάθε εκλογική περιφέρεια διαιρείται το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων, που έλαβε στην περιφέρεια ο εν λόγω σχηματισμός, δια του εκλογικού μέτρου. Οι έδρες του στην εκλογική περιφέρεια είναι το ακέραιο μέρος του πηλίκου της παραπάνω διαίρεσης».
Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού ένα παράδειγμα: 
Ο Νομός Καβάλας καταλαμβάνει 4 έδρες στη Βουλή. Ας υποθέσουμε ότι ψήφισαν 100 και το πρώτο κόμμα πήρε 40 ψήφους. Τα 80 ψηφοδέλτια είναι έγκυρα και τα 20 λευκά. Άκυρα δεν υπάρχουν καθόλου.
Στην πρώτη περίπτωση θα εκλάβουμε τα λευκά ως έγκυρα και θα υπολογίσουμε το εκλογικό μέτρο, που θα είναι 100 έγκυρα (80 + 20) : 4 (έδρες) = 25. Εν συνεχεία θα διαιρέσουμε τις 40 ψήφους : 25 (εκλογικό μέτρο) = 1 έδρα (1 βουλευτή) βγάζει το πρώτο κόμμα στο Νομό Καβάλας σε πρώτη φάση.
Αν στο ίδιο παράδειγμα τα λευκά ψηφοδέλτια τα εκλάβουμε ως άκυρα, όπως ορίζει ο νόμος άλλωστε, το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό: 80 έγκυρα : 4 (έδρες) = 20 (εκλογικό μέτρο). 40 (ψήφοι) : 20 = 2 έδρες (βουλευτές) θα βγάλει το πρώτο κόμμα στο συγκεκριμένο νομό!
Γίνεται σαφές τώρα νομίζω, γιατί υπάρχει όλη αυτή η διαμάχη σχετικά με τη νομική βαρύτητα της λευκής ψήφου. Οι Συνταγματολόγοι πάντως στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την ορθότητα του νόμου που εξομοιώνει τα λευκά με τα άκυρα διότι, συνυπολογίζοντας τις λευκές ψήφους για την εξαγωγή του εκλογικού μέτρου, «μπορεί να οδηγηθούμε σε ενίσχυση των μεγαλύτερων σε αριθμό ψήφων κομμάτων και σε αποδυνάμωση των μικρότερων, αποδομώντας περαιτέρω τον αναλογικό χαρακτήρα του εκλογικού συστήματος». (Καθηγητής Ξ. Κοντιάδης, «Η λευκή ψήφος και το Σύνταγμα», Ημερησία,20/3/2005)
Το συμπέρασμα είναι ένα, παιδιά: Και να θέλεις να τιμωρήσεις με την ψήφο σου το κομματικό αυτό σύστημα, δεν μπορείς να το κάνεις. Ή μήπως τελικά κι εμείς οι ίδιοι συντηρούμε με τη νοοτροπία μας και τις πράξεις μας ένα σαθρό πολιτικό κατεστημένο που μοιάζει να έχει φτάσει πλέον στα όριά του; Μήπως τελικά οι 300 πολλά υποσχόμενοι Εθνοπατέρες – Μαυρογιαλούροι, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να διαιωνίσουν την παλαιοκομματική μικροπολιτική τους και μάλιστα μέσα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα;

3. http://jimfatouros.blogspot.com/2009/09/blog-post_04.html !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκλογές (γιατί ΟΧΙ λευκό /άκυρο )
Πολλοί αγανακτισμένοι ψηφοφόροι, αποφασίζουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή ακόμα και να μην πάνε στις κάλπες, με σκοπό να τιμωρήσουν έτσι, τα μεγάλα κυρίως κόμματα, ως υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι το μεγαλύτερο ΔΩΡΟ που μπορούν να κάνουν στα δύο μεγάλα κόμματα. Στις παρακάτω γραμμές θα εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να υπάρχει μεγάλο ποσοστό Λευκών/Άκυρων/Αποχής, ώστε να αυξήσουν τα δικά τους ποσοστά.

Αν υποθέσουμε ότι το σύνολο των ψηφοφόρων είναι 100 (ποσοστό 100%), τότε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, για να σχηματίσει ένα κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, χρειάζεται να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 42% από τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια. Να το ψηφίσουν δηλαδή στο παράδειγμά μας 43 άτομα.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν μια σταθερή βάση ψηφοφόρων (ψηφοφόρους που θα τα ψήφιζαν ακόμα και αν γύριζε η γη ανάποδα, της τάξης του 20% περίπου το κάθε ένα. Με αυτά τα δεδομένα, όποιο κόμμα κατορθώσει να πείσει άλλους 23 ψηφοφόρους να το
ψηφίσουν,συγκεντρώνει το ποσοστό που απαιτείται και σχηματίζει κυβέρνηση.

Αν υποθέσουμε τώρα ότι από τους 100 ψηφοφόρους του συνόλου, οι 25 δεν πάνε να ψηφίσουν, έχουμε δηλαδή αποχή 25%.

Από τους 75 που πάνε στις κάλπες, οι 8 ψηφίζουν λευκό και οι 7 ζωγραφίζουν μία μούντζα στο ψηφοδέλτιο πριν το ρίξουν (άκυρο). 

Έχουμε λοιπόν ποσοστό 15% λευκά/άκυρα.

Αυτό σημαίνει ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 60 από τα 100 άτομα του συνόλου. 
Το 42% του 60 είναι 26. Οι 20 οπαδοί του κάθε κόμματος θα τα ψηφίσουν ότι και αν γίνει. Επομένως,όποιο κόμμα μαζέψει άλλες 6 (ολογράφως ΕΞΙ) ΜΟΝΟ ψήφους σχηματίζει
κυβέρνηση!.

Στην περίπτωση δηλαδή, που δεν έχουμε αποχη/λευκά/άκυρα, το πρώτο κόμμα χρειάζεται να πείσει 23 ακόμα ψηφοφόρους να το ψηφίσουν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, με ποσοστό 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα, χρειάζεται μόνο 6.

Με απλά λόγια:

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΩΝ/ΑΚΥΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Πόσο λιγότερες; Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για το 2007 είναι 9.824.223. 

Το 42% αυτών είναι 4.126.174. Με τα ποσοστά του προηγούμενου παραδείγματος 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα το 42% γίνεται 2.475.705. Δηλαδή το πρώτο κόμμα χρειάζεται να μαζέψει 1.650.469 λιγότερες ψήφους.
(Στην πράξη λόγω του εκλογικού συστήματος – κατανομή εδρών, εκλογικές περιφέρειες κλπ.– είναι ακόμα λιγότερες).

Σκεφτείτε το λοιπόν ξανά όσοι σκέφτεστε να ρίξετε λευκό, άκυρο ή να μην ψηφίσετε καθόλου. Εκτός αν δεν σας πειράζει να αποφασίσουν 2 εκατομμύρια οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος, ΠΟΙΟΣ και κυρίως ΠΩΣ, θα κυβερνήσει τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων. Δεν πιστεύω όμως πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το blog.

Πώς να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας; Ψηφίστε οποιοδήποτε μικρό κόμμα νομίζετε πως σας εκφράζει καλύτερα.

Δώστε τη δυνατότητα σε πολλές διαφορετικές φωνές αντιπολίτευσης, να ελέγχουν και να υποχρεώνουν την κυβέρνηση που θα προκύψει, να ακούσει τη θέληση του λαού. Μη δώσετε κι άλλη ευκαιρία στους ανεπάγγελτους, με μόνο προσόν το όνομα του πατέρα ή του θείου τους, να σας εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά, για να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες
και τους φίλους τους. Δώστε στη βουλή τη δύναμη που πρέπει να έχει. Τη δύναμη να
εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα συμφέροντά τους.

Εκτός αν είσαστε πολυεκατομμυριούχος εργολάβος δημοσίων έργων, οπότε ψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει σημασία ποιο, το ίδιο είναι.

4. http://www.ekloges2011.gov.cy/genika/katametrisi.htm

Το λευκό ψηφοδέλτιο είναι άκυρο, γιατί είναι αδύνατο να εξακριβωθεί η θέληση του εκλογέα. Το λευκό ψηφοδέλτιο καταμετράται και καταγράφεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα άκυρα ψηφοδέλτια, για στατιστικούς λόγους.

Γενικά Καταμέτρηση ψήφων
Κάθε κόμμα ή/και μεμονωμένος υποψήφιος δύναται να εκπροσωπείται στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, για την παρακολούθηση της όλης εργασίας, μέχρι πέρατος της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων.
ΔΙΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ
Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, θα γίνει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, υπό την ευθύνη και εποπτεία του Προεδρεύοντα υπαλλήλου κάθε εκλογικού κέντρου.
Ευθύς αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας, κάθε κάλπη ανοίγεται επί τόπου στο εκλογικό κέντρο, υπό την ευθύνη και εποπτεία του Προεδρεύοντα υπαλλήλου και στην παρουσία των αντιπροσώπων των υποψηφίων αρχίζει η διαδικασία της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων.
Κατά τη διαδικασία της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων δύνανται να παρευρίσκονται στο εκλογικό κέντρο οι επί καθήκοντι υπάλληλοι, οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων και ουδείς άλλος ή άλλα πρόσωπα.
Ο Προεδρεύων υπάλληλος προχωρεί στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων και καταγράφει τη λέξη "άκυρο", σε κάθε ψηφοδέλτιο που απορρίπτει ο ίδιος ως άκυρο.
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Ο Προεδρεύων υπάλληλος απορρίπτει ως άκυρο οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο:
Δεν είναι σφραγισμένο με την επίσημη σφραγίδα της Δημοκρατίας ή άλλη ένδειξη, όπως έχει καθορισθεί.

Όταν το ψηφοδέλτιο φέρει οποιοδήποτε άλλο σχεδιάγραμμα ή αριθμό με το οποίο μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του εκλογέα.

Όταν ελλείπει οποιοδήποτε ουσιώδες μέρος του ψηφοδελτίου ή αν αυτό δεν περιέχει όλους τους Συνδυασμούς που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές.

Όταν ο εκλογέας ψηφίσει δύο ή περισσότερους Συνδυασμούς κομμάτων ή ένα Συνδυασμό κόμματος και ένα ανεξάρτητο υποψήφιο.

Όταν ο εκλογέας ψηφίσει με οποιοδήποτε άλλο σημείο ή γράμμα ή αριθμό, εκτός από τα καθοριζόμενα πιο πάνω κατάλληλα σημεία, δηλ. είτε με το 
«Χ» ή το «+» ή το «Ö ».

Όταν ο εκλογέας ψηφίσει με πέννα οποιουδήποτε άλλου χρώματος εκτός από τις πέννες χρώματος μπλε ή μαύρου, που διατίθενται για το σκοπό αυτό. Αν ο εκλογέας ψηφίσει με πέννα χρώματος κόκκινου ή πράσινου ή κίτρινου ή άλλων χρωμάτων εκτός από μπλε και μαύρο, είναι δυνατό να εξακριβωθεί η ταυτότητά του, με συνέπεια το ψηφοδέλτιο του να θεωρηθεί άκυρο. Σε τέτοια περίπτωση, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την καταμέτρηση των ψήφων.

Όταν δεν μπορεί να εξακριβωθεί η θέληση του εκλογέα.

Το λευκό ψηφοδέλτιο είναι άκυρο, γιατί είναι αδύνατο να εξακριβωθεί η θέληση του εκλογέα. Το λευκό ψηφοδέλτιο καταμετράται και καταγράφεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα άκυρα ψηφοδέλτια, για στατιστικούς λόγους.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Όταν ο εκλογέας ψηφίσει κανονικά ένα Συνδυασμό κόμματος και ταυτόχρονα σημειώσει σταυρό ή σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους άλλου συνδυασμού, τότε υπερισχύει η ψήφος που δόθηκε στο κόμμα, δηλ. είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο μόνο σ' ότι αφορά την κομματική ψήφο. Οι σταυροί προτίμησης, που σημειώθηκαν σε υποψήφιους άλλου Συνδυασμού κόμματος, θα αγνοηθούν στην περίπτωση αυτή.

Ανεξάρτητα από όσα διαλαμβάνονται πιο πάνω, σύμφωνα με τον Τροποποιητικό Νόμο 297/87, τα ψηφοδέλτια που περιέχουν σε οποιοδήποτε μέρος της στήλης που αντιστοιχεί σε κάθε Συνδυασμό κόμματος/ συνασπισμό Κομμάτων ή σε κάθε ανεξάρτητο/μεμονωμένο υποψήφιο, ένα από τα σημεία «Χ», «+» ή «Ö » ή οποιοδήποτε άλλο σημείο που προσομοιάζει προς αυτά, θεωρούνται έγκυρα.

Ο Προεδρεύων υπάλληλος πριν να απορρίψει ως άκυρο οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο, το επιδεικνύει στον αντιπρόσωπο του κόμματος, που είναι παρών στο εκλογικό κέντρο και λαμβάνει τις απόψεις του.

Η απόφαση του Προεδρεύοντα υπαλλήλου επί της ακυρότητας των ψηφοδελτίων είναι τελική και δεν υπόκειται σε ιεραρχική προσφυγή.

ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
«Λευκό Ψηφοδέλτιο» θεωρείται το ψηφοδέλτιο στο οποίο ο εκλογέας δεν σημειώνει ένα από τα καθορισμένα σημεία «Χ» ή «+» ή «Ö », ή οποιοδήποτε άλλο σημείο, γράμμα ή αριθμό με το οποίο το ψηφοδέλτιο καθίσταται άκυρο.
Τα λευκά ψηφοδέλτια είναι άκυρα, αλλά καταμετρούνται και καταγράφονται χωριστά από τα υπόλοιπα άκυρα ψηφοδέλτια, για στατιστικούς λόγους.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ
Κατά τη διάρκεια της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων δεν επιτρέπεται η κατοχή ή η χρήση από τους επί της διαλογής αντιπροσώπους των κομμάτων οποιωνδήποτε ψηφοδελτίων ή οποιωνδήποτε εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων ή ειδών γραφικής ύλης για σημείωση των αποτελεσμάτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΕΚΛΟΓΗΣ
Μετά τη συμπλήρωση της διαδικασίας για τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων και την καταγραφή των τελικών αποτελεσμάτων, ο Προεδρεύων υπάλληλος κάθε εκλογικού κέντρου αποστέλλει αμελλητί το Φύλλο Καταμετρήσεως Ψήφων και μεταφέρει με τον ασφαλέστερο τρόπο την κάλπη, με όλο το περιεχόμενο της, στον Έφορο Εκλογής της οικείας Εκλογικής Περιφέρειας.

ΠΡΟΣΚΥΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η διαδικασία της προσκύρωσης των βουλευτικών εδρών μετά την ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων γίνεται σε δύο στάδια. Προηγείται η Πρώτη Κατανομή Εδρών που διενεργείται από τους Εφόρους Εκλογής, πάνω σε επαρχιακό επίπεδο, δηλ. για την κάθε Εκλογική Περιφέρεια, ξεχωριστά. Στη συνέχεια, ακολουθεί η Δεύτερη Κατανομή Εδρών που διενεργείται από το Γενικό Εφορο Εκλογών. Η διαδικασία αυτή γίνεται σε δύο φάσεις, περιλαμβανομένης και της γνωστής "Τρίτης Κατανομής", αν απομένουν αδιάθετες έδρες, από τη διαδικασία της πρώτης φάσης της Δεύτερης Κατανομής Εδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: