Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το χθές-το αύριο

Ηθελα να περάσουν μερικές ώρες πριν γράψω για τα πρόσφατα γεγονότα γιατί ήθελα να καταλαγιάσει ο θυμός, η οργή.η αγανάκτηση των πρώτων στιγμών για να δω τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.Πάντως θα ήταν να γελά κανείς με τη κατάντια μερικών,αν δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα.


Τι είδαμε την Κυριακή?


Από τη μια μεριά  εκατοντάδες χιλιάδες λαού,χωρίς κομματικές σημαίες στα χέρια,παρά μόνο πλακάτ με συνθήματα και Ελληνικές σημαίες,να διαδηλώνουν(να προσπαθούν τουλάχιστον) ειρηνικά,αλλά με πάθος,ζωντάνια,ορμή και οργή μπροστά από αυτό που-υποτίθεται- ότι είναι ο"ναός της Δημοκρατίας μας".Από την άλλη μεριά,χιλιάδες πραιτοριανοί του συστήματος,να προσπαθούν να αποτρέψουν αυτή τη παλαική μάζωξη,πετώντας τόνους χημικά,χτυπώντας βάναυσα όποιον έβρισκαν μπροστά τους(ανάμεσα σε αυτούς και μορφές της σύγχρονης ιστορίας μας όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης)και μέσα στον "ναό",μερικά φοβισμένα στρατιωτάκια,βολεμένα κατάλοιπα ενός συστήματος που καταρρέει.


Είδαμε μέσα στο "ναό",άβουλα πιόνια του συστήματος,να ψηφίζουν για το μέλλον μας,χωρίς να έχουν την νομιμοποίηση να το κάνουν και χωρίς να μας έχουν καν ρωτήσει τι θέλουμε!Αλλά ξέρανε τι ΔΕΝ θέλουμε σίγουρα και παρ'όλα αυτά,ψήφισαν ενάντια στη βούληση μας!



Είδαμε έναν προδότη του λαού,φοβισμένο αλλά αποφασισμένο να τελειώσει ότι άρχισε πριν δυο χρόνια,να εκβιάζει το κομματικό του ακροατήριο,να θέτει τα ίδια ανυπόστατα διλήμματα και τελικά να παίρνει αυτό που ζητάει.
Εναν "εν δυνάμει"(κούνια που τον κούναγε) ..Πρωθυπουργό να απειλεί ει τα δικά του"πρόβατα" να ψηφίσουν κάτι δέκα φορές χειρότερο από αυτό που καταψήφιζε(και υποτίθεται θα επαναδιαπραγματευόταν όταν ερχόταν σαν κυβέρνηση),πριν δυο χρόνια-τι ειρωνεία  να είναι στο ίδιο στρατόπεδο με την άσπονδη"φίλη" του Ντόρα ,που διέγραψε για τον λόγο ακριβώς αυτόν!-.
Εναν αριβίστα πολιτικό που προκειμένου να διασωθεί το κόμμα του και βλέποντας τα ποσοστά του να καταρρέουν,"αρνήθηκε" να ψηφίσει μια σύμβαση της οποίας ήταν μέχρι πριν ένα 24ωρο υπέρμαχος και να καταψηφίζει ουσιαστικά μια κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που ο ΙΔΙΟΣ ήταν ο πρωτεργάτης-εμπνευστής!
Τα υπόλοιπα κόμματα  της αντιπολίτευσης να φωνασκούν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις(γιατί αν ήθελαν να κερδίσουν κάτι ουσιαστικό και να ανατρέψουν την κατάσταση,θα παραιτούνταν όλοι από τις βο(υ)λευτικές τους έδρες,θα ξαναγίνονταν εκλογές στις περιφέρειες τους και έτσι θα ματαιώνονταν η χθεσινή ψηφοφορία) και να μην καταφέρνουν ούτε αυτό!


Είδαμε σε αυτό που αποκαλούν Δημοκρατία,να διαγράφονται από το κόμμα τους,όσους διαφωνούσαν με τη γραμμή του κόμματος(λέγε με αρχηγού),λες και τους ψηφίσαμε απλά για να σηκώνουν το χέρι λέγοντας"yes" σε ότι υπαγορεύσει ο αρχηγός τους και απορώ γιατί να τους καλοπληρώνουμε όλους αυτούς αντί να ψηφίζουμε και να πληρώνουμε μόνο έναν...αυτόν που διατάζει!


Είδαμε αυτούς που πληρώνουμε όλοι εμείς για να προστατεύουν εμάς και τις περιουσίες μας,να φυλάνε 300 άτομα,να δέρνουν χιλιάδες διαδηλωτών και να αφήνουν τους γνωστούς-"αγνώστους" να ρημάζουν και να κάνουν "πλιάτσικο" επί 8 ώρες το κέντρο της πρωτεύουσας.


Και τελικά,αυτή η θλιβερή μειοψηφία,αντίθετα με την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που τους εξέλεξε,ψήφισε κάτι που υποθηκεύει το μέλλον όχι μόνο αυτής της  γενιάς αλλά και πολλών ακόμα,που ξεπουλάει τη πατρίδα,τα όνειρα μας,τον εγχώριο πλούτο μας,που εξαθλιώνει κοινωνικές τάξεις,που διαλύει κάθε έννοια του συντάγματος μας.ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ?Για κάθε σπιθαμή αυτού του εδάφους,χύθηκαν ποτάμια αίμα ανά τους αιώνες,Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να τα ξεπουλήσουν όλα,με ποιο δικαίωμα και ποια νομιμοποίηση?
Αυτά πλέον είναι ιστορία και αυτή θα κατατάξει τον κάθε έναν εκεί που ανήκει.Ομως ο αγώνας ΌΛΩΝ μας δεν τελείωσε την Κυριακή,αλλά ΜΌΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ!
Πρέπει από εδώ και πέρα να αντιστεκόμαστε με όποιον τρόπο μπορεί ο κάθε ένας μας σε αυτά που ψηφίστηκαν,σε αυτά που αποφασίστηκαν από ντόπια και ξένα κέντρα αποφάσεων.Μη βιαστεί κάποιος να πει"έλα μωρέ,όλα τελείωσαν τώρα που ψηφίστηκε",γιατί αυτό θέλουν να πιστέψουμε.Αυτή η δανειακή σύμβαση ψηφίστηκε ερήμην του λαού,είναι αντισυνταγματική και επομένως διάτρητη και μπορεί(και πρέπει)να εκπέσει! 
Εμείς πέρα από τις πορείες και τις διαδηλώσεις που πρέπει να συνεχιστούν,μπορούμε να δείχνουμε με κάθε τρόπο,κάθε μέρα,σε κάθε ευκαιρία την αντίθεση μας με αυτό που ψηφίστηκε,σε αυτούς που το ψήφισαν.Τέρμα το σκυμμένο κεφάλι,τέρμα οι"χειραψίες",τέρμα η δουλικότητα απέναντι τους.


Μπορούμε να αγοράζουμε ΜΟΝΟ Ελληνικά προιόντα,όχι μόνο για να πονέσουν οι τσέπες αυτών που εκβιαστικά μας φέρανε ως εδώ και μας βάλανε το πιστόλι στον κρόταφο,αλλά κυρίως για να ενισχύσουμε εμάς τους ίδιους,να έχουνε δουλεία οι Ελληνες,να μπορούμε να παράγουμε και πάλι και να ενισχύσουμε την οικονομία μας(σχετικά μπορείτε να δείτε.. http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44367:2012-02-09-120000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200  ).



Μπορούμε να βάλουμε μια μαύρη σημαία,μια μαύρη "παντιέρα" στα μπαλκόνια μας,για να δείξουμε ότι είμαστε όλοι απέναντι τους,ότι δεν ξεχνάμε και ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας(οι Ρουμάνοι κατόρθωσαν να σύρουν σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό τους μόνο που έκαναν μια παρόμοια κίνηση,βγάζοντας τα παπούτσια τους στις βεράντες τους).Φανταστείτε το θέαμα...μιας Ελλάδας με όλα της τα σπίτια γεμάτες μαύρες σημαίες.

Μπορούμε να τιμωρήσουμε αυτούς που μας έφεραν εδώ,στις  επόμενες εκλογές,διαλύοντας τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση,είτε με τις ενέργειες τους,είτε με την ανοχή και τη στάση τους όλα αυτά τα 37 χρόνια.Ολο το πολιτικό σύστημα!Και μη μου πει κανείς το γνωστό"και ποιόν να ψηφίσουμε?".Αλίμονο αν μέσα σε 10 εκατομμύρια Ελληνες δεν μπορούμε να βρούμε 300 ικανούς,άξιους για να δουλέψουν για το καλό της χώρας.Αλλά πρέπει πρώτα να ξεφύγουμε από προηγούμενες προκαταλήψεις,στεγανά και διλήμματα του παρελθόντος όπως λόγου χάρη "δεξιός-αριστερός","προοδευτικός-συντηρητικός" και όλα αυτά που επί τόσα χρόνια μας δίχασαν και έριχναν νερό στον" μύλο" του συστήματος.Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε με βάση το ερώτημα"Ελλάδα ανεξάρτητη,περήφανη,που να ανήκει πραγματικά στους Ελληνες ή Ελλαδα ταπεινωμένη,εξαρτημένη από τους δανειστές της και που θα ανήκει στους ξένους"?


Μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε τον  αγώνα μας με πιο πολύ πάθος και ορμή από ότι μέχρι τώρα.Το οφείλουμε στους εαυτούς μας,στο παρελθόν αυτής της χώρας,στην ιστορία της,στα παιδιά μας,στην αξιοπρέπεια μας.