Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ας κοιταχτούμε επιτέλους στον καθρέφτη.

 '' Ένας λαός αποτελούμενος από γελοία μωρουδέλια που συνεχώς οι άλλοι οι ''μεγάλοι'' τον ξεγελάνε!!
 Τον ξεγελάνε,δηλαδή του κόβουν το γέλιο- του γελοίου- και αυτός ο λαός αγανακτεί κάθε τόσο που το χαζοχαρούμενο γέλιο του,σε βαθμό γελοιότητας,διακόπτεται από καταστροφές!Αφέλεια και αυτογελοιοποίηση πιασμένες χέρι χέρι,ιδανικές φορεσιές ενός καρνάβαλου λαού που δεν αντιλαμβάνεται δεν ωριμάζει δεν ενηλικιώνεται!

 Φαιδρός και ανήμπορος,γελοίος μα και μοιραίος.Ένα γέρικο νήπιο είναι,χωρίς μέλλον,έχει εξαργυρώσει εδώ και πολύ καιρό την παρουσία του στο σύγχρονο δυτικό κόσμο διαβιώνοντας μπέικα με ξένα λεφτά.Διαλέγει για ηγέτες,από τους γελοίους τους πιο γελοίους,αυτούς που του μοιάζουν περισσότερο,αυτούς που τάζουν στο μωρό τα περισσότερα.

 Ημιμαθείς και βλάκες,λαμόγια και απάτριδες ,γλύφτες και λακέδες,ψώνια και τεμπέληδες,παράσιτα ενός τόπου που κάποτε επέβαλλε σεβασμό στους άλλους,σήμερα ζητιανεύει με θράσος και απειλεί να πηδηχτεί από το μπαλκόνι!

 Λαός διακονιάρης με γαριασμένο περιτύλιγμα ελπίδας και αξιοπρέπειας.Ένας λαός ζητουλιάρηδων χωρίς ελπίδα που ανταλλάσσει αμέσως την αξιοπρέπεια με μια θέση στο δημόσιο.Νωχελικός,ανίκανος να παράγει,τα ρίχνει πάντα στους άλλους,παρίας στη γειτονιά του,αντιπαθητικός καλομαθημένος καλτσονοσκίστης .Αγράμματος ξερόλας,διάλεξε το γκρεμό από το ρέμα γιατί το ρέμα είναι γεμάτο αυθαίρετα και μπάζα!

 Ένας ακόμη σκουπιδιάρης που ενώ ζει με ότι του πετάνε,θέλει λέει να αυτοπυρποληθεί για να κάνει τον κόσμο καλύτερο!Όλοι του φωνάζουν ΜΗ,μη εδώ θα μας λερώσεις,πάνε να το κάνεις λίγο πιο πέρα,όμως ΚΑΝΕ ΤΟ!".

 Κάποιος έγραψε για μας το παραπάνω κείμενο και αν είμαστε έστω και λίγο ειλικρινείς,δεν θα μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε 100%!

 Αυτοί είμαστε οι σύγχρονοι Νεοέλληνες.Καμία σχέση με τους προγόνους μας που κάθε λίγο επικαλούμαστε,σαν να μας χρωστούν όλοι,επειδή εκείνοι μεγαλούργησαν και εμείς περιμένουμε να εκμεταλλευόμαστε τις δάφνες τους..Σκληρή η αλήθεια,αλλά πρέπει επιτέλους να κοιταχτούμε στον καθρέφτη,μήπως και έστω τη τελευταία στιγμή,αλλάξουμε.

 Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι "έξω'.Δικαίωμα τους να προστατεύουν τα συμφέροντα τους,όπως θα κάναμε και εμείς στη θέση τους.Βρήκαν έναν τέτοιο λαό να τα εξασφαλίσουν και το κάνουν.Πρέπει όμως να μας ενδιαφέρει τι κάνουμε και τι ΔΕΝ κάνουμε εμείς!

 Και εμείς δυστυχώς κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αυτοκαταστραφούμε,ρίχνοντας την ευθύνη στους άλλους.