Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ "ΣΟΦΗΣ" ΨΗΦΟΥ.

Εδώ και χρόνια,ακούμε όμορφα λόγια για την σοφή ψήφο του Ελληνικού λαού και την "σοφία" που περιέχει το μήνυμα που στέλνει στην κάλπη.

Είναι αυτή η η ψήφος που έστειλε στη βουλή ανθρώπους που σηκώνονται και φεύγουν όταν καλούνται να τιμήσουν μια γενοκτονία,ανθρώπους που ψηφίζουν για τα ρουσφέτια τους  και  τη βόλεψη τους.

Είναι ο ίδιος λαός που ψηφίζει εδώ και δεκαετίες τα ίδια άτομα,τα ίδια πολιτικά"τζάκια",τις ίδιες  οικογένειες,που ενάλλασσαν δυο κόμματα τόσα χρόνια στην εξουσία,ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα ή τις οικογενειακές τους καταβολές.

Και αύριο πάλι καλούμαστε να ψηφίσουμε "ώριμα" και με γνώμονα το Εθνικό μας συμφέρον,ανάμεσα σε εκβιαστικά διλήμματα,ευρώ ή δραχμή,αριστερά ή δεξιά,μέσα ή έξω από την Ευρώπη και όσα εδώ και μέρες μας βάλανε,προκειμένου να υφαρπάξουν τη ψήφο μας και να βολευτούν στις καρέκλες τους κάποιοι(εκτός αν  εξακολουθούμε να έχουμε την αφέλεια όλοι εμείς,ότι υπάρχουν ακόμη πολιτικοί,που μπαίνουν στη βουλή με αγνά κίνητρα και μόνο για να υπηρετήσουν τη πατρίδα).

Εν τω μεταξύ είδαμε αυτούς τους δύο μήνες που κρατάει η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος,άτομα που πηγαινοέρχονται από κόμμα σε κόμμα,κάνοντας "μεταγραφές" εν είδη αθλητών,άλλους που τους διαγράφουν την  μια και "επαναπατρίζονται" μετά από μερικές μέρες,άτομα που ορκίζονταν πίστη στο κόμμα τους και μεταγράφονται στον"ορκισμένο εχθρό" τους,κόμματα που εναντιόνονταν σε μια πολιτική,να την υπερασπίζονται με πάθος,άλλα που "στογγυλοποιούν" τις απόψεις τους προς άγρα ψήφων και άλλα που κρύβουν τις προθέσεις τους,για να μη δυσαρεστήσουν τους υποψήφιους "πελάτες" τους.

Και μέσα σε όλα αυτά,να έχεις την αίσθηση ότι όλα είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι,με προαποφασισμένες "λύσεις" και αποφάσεις και εμείς απλά καλούμαστε να νομιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι.Οτι ο "κυρίαρχος" λαός,δεν είναι καθόλου κυρίαρχος,αλλά έχουν αποφασίσει ήδη για το μέλλον του.

Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει κυβέρνηση,ότι είναι συμφωνημένο να γίνει,είτε με το ένα κόμμα πρώτο,είτε με το άλλο,άσχετα με το τι λένε προεκλογικά.Εξ άλλου εδώ και πολλά χρόνια,τις αποφάσεις δεν τις παίρνουμε εδώ,αλλά μας έρχονται σαν εντολές από έξω.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας κυρίαρχος λαός-και πολύ περισσότερο καμία σοφή ψήφος του-,αλλά καλούμαστε μέσα από ένα καλοστημένο παιχνίδι,να  νομιμοποιήσουμε τις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί.

Θα πάμε αύριο-οι περισσότεροι-με μισή καρδιά,να κάνουμε αυτό που σε άλλες συνθήκες και σε πραγματική  δημοκρατία,θα ήταν η γιορτή της,η γιορτή μας.

Τώρα απλά καλούμαστε να συμμετέχουμε στη δική τους γιορτή.