Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο ψευτοεκβιασμός,η αλήθεια,το PSI και μια σκέψη.

Πρώτα μας εκβιάζουν με το παραμύθι της αποχώρησης μας από το ευρό.
Μόλις υπογράψαμε και εκχωρήσαμε τα πάντα μετατρέποντας το χρέος μας από ιδιωτικό σε δημόσιο και μάλιστα με βάση το Αγγλικό δίκαιο,βγήκε ορθά κοφτά να  παραδεχτεί  η Μέρκελ(σε συνέντευξη στο BBC)και ο Σόιμπλε,ότι ΠΟΤΈ δεν διανοήθηκε η Ε.Ε να μας αφήσει να φύγουμε από το ευρό,μιας και αυτό θα ήταν καταστροφή για την Ευρωζώνη και-αρχικές-ζημίες για την Ε.Κ.Τ ,περίπου 1 ΔΙΣ ευρό!
Αυτό σημαίνει ότι το δίλημμα "ή υπογράφουμε το μνημόνιο ή μας βγάζουν από το ευρό",ήταν απλά ένας προσχεδιασμένος και προσυμφωνημένος ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των πολιτών τούτης της χώρας,από τους πολιτικούς της,σε συνεργασία με τα ξένα κέντρα αποφάσεων που τους στηρίζουν.
Όλοι,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑ.Ο.Σ(και με την ανοχή της αριστεράς που μπορούσε να κάνει τότε την ανατροπή των σχεδίων Ε.Ε,ΕΚΤ,ΔΝΤ,Γερμανίας,Γαλλίας και διεθνών τοκογλύφων-με τις παραιτήσεις ΟΛΩΝ των βουλευτών τους,αλλά και των αντικαταστατών τους στις περιφέρειες τους και τη προκήρυξη εκλογών-δες τε το κείμενο της 8/02/2012 με τίτλο "Η τελευταία ευκαιρία μας.-),ΗΞΕΡΑΝ τι κάνουν,εν γνώση τους έλεγαν ψέματα,εν γνώση τους μας προέβαλαν τα ψευτοδιλήμματα τους.


Και τώρα που δεν υπάρχει λόγος πια να κρύβονται στο εξωτερικό,αποκαλύπτουν σιγά-σιγά την αλήθεια για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από αυτή την ιστορία(δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρείτε τον χαμένο).Έτσι η ίδια η Γερμανική  κρατική τηλεόραση μας αποκαλύπτει ότι ξεπουλήσαμε τα πάντα(δημόσια περιουσία,κυριαρχικά και εργατικά δικαιώματα),όχι για 130 δις ευρό,αλλά για 15.2 δις!!
Ιδού το σχετικό βίντεο όπου φαίνεται καθαρά του λόγου το αληθές από το στόμα των ιδίων των Γερμανών.Και αυτοί καλά έκαναν για τη χώρα τους.Οι δικοί μας πολιτικοί,όχι μόνο δεν περνούν από δίκη για εσχάτη προδοσία,αλλά γεμάτοι θράσος,προσπαθούν πάλι να υφαρπάξουν τη ψήφο μας(συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ που ελέγχουν τόσα χρόνια),προσπαθώντας και πάλι να μας πείσουν ότι μόνο αυτοί έχουν τις λύσεις,μόνο αυτοί είναι άξιοι να μας κυβερνήσουν,μόνο η δική τους πολιτική φόρμουλα υπάρχει,πως υπάρχει μόνο ο μονόδρομος που μας υποδεικνύουν και πως κάθε άλλη επιλογή,θα καταστρέψει τη πατρίδα μας!


Και τι δεν ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα...


Πολιτικούς να  μας λένε ότι ξεχάστηκαν και δεν διάβασαν το μνημόνιο και την άλλη ερχόντουσαν και ψηφίζουν ένα δεύτερο, ακόμα χειρότερο.


Μερικούς να  βρίσκουν κακό το δεύτερο, αλλά καλό το πρώτο που ψήφισαν.


Άλλους να ζητάν συγγνώμη και συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια πολιτική για την οποία ακριβώς ζητούν τη συγχώρεση μας!


Άλλοι μας έλεγαν ότι η αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφή, τώρα την λένε θρίαμβο.

Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί που ενώ παρίσταναν αρχικά τα"παλικάρια" και τις ανένταχτες φωνές μέσα στα κόμματα τους καταψηφίζοντας αρχικά το μνημόνιο νούμερο 2,ψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο και επέστρεψαν στο κομματικό"μαντρί",εν όψει εκλογών,κάνοντας δηλώσεις μετανοίας,προς τους αρχηγούς-αφέντες-τους.


Στην αρχή μας είπαν ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα, θα μας σώσουν από τη χρεωκοπία και θα ξαναβγάλουν τη χώρα στις αγορές από το 2011 κιόλας, τώρα ούτε αυτό δεν ισχυρίζονται.


Για δύο χρόνια μας έλεγαν ότι τα κάνουν όσα κάνουν για να αποφύγουν τη χρεωκοπία.Και όλο και μας έσωζαν,για να μας ματασώσουν μετά από λίγους μήνες,ενώ η αλήθεια είναι ότι καθυστερούσαν τεχνητά μια χρεωκοπία που είχε ήδη συμβεί τον Μάιο του 2010, για να την οργανώσουν προς όφελος και με τους όρους των πιστωτών. 


Όσο για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού  δημόσιου χρέους και του PSI,σας παραπέμπω σε ένα πολύ αποκαλυπτικό  και εμπεριστατωμένο άρθρο,με νούμερα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης..


Και επειδή πολλοί θα αναρωτηθούν "και τι πρέπει να κάνουμε?",θα πω τη σκέψη μου..

Πρέπει να φύγουμε επιτέλους από στεγανά του τύπου"αριστερά-δεξιά","συντηρητικός-προοδευτικός" και όλα τα συναφή που μας επέβαλαν τόσα χρόνια για να αλληλο-εναλλάσσονται στις καρέκλες της εξουσίας εδώ και 38 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι,οι ίδιες οικογένειες,τα ίδια πολιτικά "τζάκια",οι ίδιοι πολιτικοί σχηματισμοί.
Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει να βάλουμε στη Βουλή,"καλή αντιπολίτευση",αλλά ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!
Χρειαζόμαστε ανθρώπους ΕΝΤΙΜΟΥΣ,ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΥΣ,να επαναδιαπραγματετούνε από μηδενική βάση τις δανειακές υποχρεώσεις μας,αφού πρώτα ξεκαθαριστεί πιο είναι το πραγματικό μας χρέος και απαλλαχτούμε από το επαχθές!
Δεν μας ενδιαφέρουν οι "κομματικές ταμπέλες" και ζητούμε από όλους όσους είναι ενάντια στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση,να καθίσουν σε ένα τραπέζι,να συσπειρωθούν και να πάρουν στα χέρια τους τα ινία της κατάστασης.Μιας κατάστασης που μας βρίσκει στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου και σαν τέτοιος που είναι δεν έχει δικαίωμα να λείψει κανείς από το προσκλητήριο της ανασύνταξης όλων των δυνάμεων που αντιπαλεύουν την επερχόμενη λαίλαπα(όπου μπροστά της,αυτά που έγιναν μέχρι τώρα,φαντάζουν ελάχιστα μπρος σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν).
Πιο το νόημα στη παρούσα φάση της πολυδιάσπασης των δυνάμεων της αριστεράς,της  ύπαρξης αντιμνημονιακών δυνάμεων της πάλαι ποτέ δεξιάς?Και πιο το όφελος να μπούνε στη Βουλή 4-5 κόμματα που αντιτάσσονται το μνημόνιο,αν τα δυο πρώην "μεγάλα κόμματα"που είναι υπέρ του μνημονίου,σχηματίσουν κυβέρνηση?Αυτοί έχουν "χρυσές εφεδρείες".Το μεν ΠΑΣΟΚ,το υποκατάστατο του(λέγε με ΔΗΜΑΡ),η δε ΝΔ,την Ντόρα(να δείτε που πριν καν τις εκλογές,θα επανέλθει και εκείνη στο γαλάζιο"μαντρί",προκειμένου να συσπειρωθεί η....παράταξη,αλλά και να βγει η ίδια βουλευτής,μιας και από ότι φαίνεται δεν της βγαίνουν  τα..κουκιά σαν αυτόνομη).
Πρώτα ας κοιτάξουμε πως θα πάρουμε από τα χέρια του μέχρι τώρα καπετάνιου που μας πάει αλυσοδεμένους στα σκλαβοπάζαρα,στα χέρια μας το τιμόνι του καραβιού και μετά ας χαράξουμε πορεία προς τα που θέλουμε να πάμε!Αριστερά ή δεξιά.Θα έχουμε το χρόνο για να το πράξουμε.Τώρα δεν έχουμε αυτή τη....πολυτέλεια.