Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη στο Μέντιουμ.

 Η όλη κατάσταση εδώ και μήνες μοιάζει με Σκωτσέζικο ντούζ. Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή είμαστε σε ρήξη,Τρίτη-Πέμπτη κοντά σε συμφωνία.Εδώ και τέσσερις μήνες το ίδιο τροπάρι εσωτερικής κατανάλωσης και κομματικών ισορροπιών περισσότερο,παρά πραγματικής εξέλιξης και προόδου στις όποιες διαπραγματεύσεις.Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει ,όχι τις επόμενες μέρες,αλλά ούτε καν ώρες,μιας και όλα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό,όλοι και όλα δείχνουν να κρέμονται από μια λεπτή κλωστή ή όλα είναι προαποφασισμένα ερήμην μας και απλά παίζεται μπροστά μας ένα κακοστημένο θέατρο.

 Έτσι,μετά από απουσία μηνών,επισκέφτηκα και πάλι το γνωστό Μέντιουμ,να μου πει τα μελλούμενα,μιας και η κοινή λογική,δεν βγάζει άκρη.Αφού γυάλισε καλά την σφαίρα του και μετά την ανάλογη συγκέντρωση της,είπε....

 Βλέπω τον Τσίπρα να φέρνει τελικά συμφωνία άμεσα,στις επόμενες λίγες μέρες,αλλά με τέτοιους όρους και μέτρα που δεν θα μπορέσει να τα περάσει από το κόμμα και την κοινοβουλευτική του ομάδα,μιας και δεν θα'χουν καμία σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τις...."κόκκινες γραμμές" τους.Αποτέλεσμα αυτού θα΄ναι η διάσπαση του κόμματος από μεριάς Αριστερής πλατφόρμας και Ζωής (που εδώ και καιρό παίζει στον"δικό της σκοπό") και η παραίτηση του από την πρωθυπουργία μέσα στον μήνα. Μιας και δεν έχουμε χρόνο,ούτε την πολυτέλεια για εκλογές,θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού (ή όπως αλλιώς την ονοματίσουν) με τη συμμετοχή του Ποταμιού,ΠΑ.ΣΟ.Κ και την ανοχή της Ν.Δ ,με σκοπό να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή και προκήρυξη εκλογών το Φθινόπωρο.
 Η Ελλάδα γλυτώνει προσωρινά την χρεοκοπία με μια παράταση του μνημονίου (πες το και "πρόγραμμα") ,πληρώνει το Δ.Ν.Τ και τους υπόλοιπους πιστωτές της μέχρι το καλοκαίρι και μετά τις επόμενες εκλογές θα έρθει η ώρα της μεγάλης "συμφωνίας",με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ακόμη πιο σκληρά μέτρα,μιας και οι στόχοι έχουν απομακρυνθεί επικίνδυνα,που θα περιέχουν και τη διευθέτηση του χρέους,μιας και είναι φανερό ότι δεν είναι βιώσιμο.

 Αυτά είπε η Πυθία και τα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη,μιας και όπως βλέπουμε καθημερινά,τα πάντα είναι ρευστά και απρόβλεπτα από εμάς τους κοινούς θνητούς.