Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μας δουλεύουν !!!

Πέρασε λοιπόν και αυτό.Η πρόταση μομφής.Το αποτέλεσμα της,αναμενόμενο.Η σκοπιμότητα της-ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία- όμως ποια ήταν?
Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα δεδομένα.

1) Πρόταση μομφής κάνει ένα κόμμα για να ρίξει μια κυβέρνηση.Στην παρούσα φάση όλοι το ξέρανε ότι τα "κουκιά" δεν έβγαιναν για κάτι  τέτοιο.Άρα τι νόημα είχε,βάζοντας και την παράμετρο ότι για τουλάχιστον έξι μήνες δεν μπορεί να ξαναγίνει,με βάση το Σύνταγμα της χώρας?

2) Η πρόταση έγινε σε μια χρονική  στιγμή ,όπου και το κόμμα που την έκανε είχε εσωτερικά προβλήματα (λόγω της αλλαγής στάσης απέναντι στην Ε.Ε και το ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του,στο Τέξας),αλλά και η κυβερνητική πλειοψηφία,λόγω των επερχόμενων νομοσχεδίων για τους φόρους ακινήτων,στανών,χωραφιών(και όπου αλλού μπορεί να επιβληθεί ένας φόρος) και της "αντίδρασης-δυσαρέσκειας" που εξέφραζαν με διάφορους τρόπους οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές.

3) Η τρόικα είναι εδώ,παρούσα και με "άγριες" διαθέσεις όσο αφορά τα θέλω των "δανειστών" μας,οπότε την βολεύει να συνδιαλέγεται με μια  "αναβαθμισμένη" από το κοινοβούλιο κυβέρνηση.

4) Η πρόταση δυσπιστίας έγινε με αφορμή την ΕΡΤ Α.Ε,που καλώς ή κακώς έχει πάψει να υφίσταται σαν εταιρία εδώ και έξι μήνες και που (ανα)καταλήφθηκε από το κράτος,με βάση εισαγγελική απόφαση που εκρεμμούσε όλο αυτό το διάστημα.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν?

1) Γιατί τώρα?

2) Γιατί έγινε αφού το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο? 

3) Γιατί με αυτή την αφορμή?

4) Αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να στριμώξει πραγματικά την κυβέρνηση,γιατί δεν περίμενε να κάνει την πρόταση μομφής όταν θα κατέθεταν το νομοσχέδιο για τους νέους φόρους και τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας?

Τα αποτελέσματα αυτής της πρότασης ?

1) Το κόμμα που έκανε την πρόταση μομφής γλύτωσε -προσωρινά έστω- την εσωκομματική μουρμούρα και η κυβερνητική πλειοψηφία πήρε παράταση τουλάχιστον άλλων έξι μηνών.Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης πλέον δεν μπορούν-και να θέλανε-να ρίξουν μια κυβέρνηση ,που μόλις υπερψήφισαν,ούτε να πιέσουν να μην περάσουν αντιλαϊκά μέτρα (ακόμη και αν προσπαθούσαν να το κάνουν για τα μάτια του κόσμου που τους ψήφισε στις περιφέρειες τους).

2) Η τρόικα-με την ανοχή της κυβέρνησης-θα περάσει ότι ζητήσει και θέλει χωρίς να κουνηθεί φύλλο!Αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να στιμώξει πραγματικά την κυβέρνηση

3) Κοκορομαχίες στη βουλή,ειρωνείες και "έξυπνες" ατάκες για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις στα δελτία των 8!

Όλοι λοιπόν κερδισμένοι και χαρούμενοι εκτός από τον λαό που συνεχίζει να υποφέρει,που περιμένει τα χειρότερα και που είναι και πάλι θεατής σε ένα παιγνίδι στημένο από μικρούς πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η βόλεψη στις καρέκλες τους.Είτε της συμπολίτευσης,είτε της αντιπολίτευσης.