Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Για να μη ξεχνιόμαστε,λόγω κορωνοϊού..

Επανάσταση του '21 και δηλώσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα φόβου και απομόνωσης εξ αιτίας του κορωνοϊού(ονομασία κατά τον Μπαμπινιώτη), πέρασαν στα "ψιλά" μερικές δηλώσεις πολύ επικίνδυνες, που σχετίζονται με την επανάσταση του '21.

1) Ο Μητσοτάκης είπε σε μία αποστροφή του λόγου του πώς το '21 οι Έλληνες"συγκρότησαν Έθνος και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και δικαιοσύνης"... Κάποιος πρέπει να του πει του ΠΘ της χώρας μας, πως έθνος υπήρχε και πριν το '21! Εκτός αν έκανε λάθος ο αρχιστράτηγος του αγώνα(ανάμεσα σε πολλές άλλες μαρτυρίες και πολύ προγενέστερες του), όταν έλεγε "η επανάσταση η δική μας δεν μοιάζει με καμία από όσες γίνονται σήμερα στην Ευρώπη.Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο δικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος και ήταν το Έθνος με άλλο Έθνος..... Το γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο σουλτάνο. Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό, το κάστρο του. Βασιλιάς του ήταν ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, Στράτος του οι αρματολοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι". Αυτά έλεγε ο "γέρος του Μοριά" και έρχεται, ένας τιποτένιος σε πατριωτικό ανάστημα μπροστά του,ο Έλληνας πρωθυπουργός 199 χρόνια μετά,να πει ότι το έθνος γεννήθηκε το '21; Έθνος προϋπήρχε της επανάστασης. Ήταν ο εθνικός δεσμός που ένωνε τους Έλληνες του Πόντου(που κήρυξαν την επανάσταση στην Μολδοβλαχία με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη), τους Έλληνες της Κύπρου, της Ηπείρου, της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης, των Παραδουνάβιων χωρών, της Σμύρνης, της Θεσσαλίας, του Μοριά και της Ρούμελης. Αυτά κύριε Πρωθυπουργέ μόνο οι εθνομηδενιστές τα λένε..
2) Η πρώτη πολίτης της χώρας,η Κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο λόγο της για την επανάσταση του '21, ανάμεσα στα άλλα μας είπε πως "για την επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, ο λαός μας κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του..... Και η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη".. Ποιος είναι ο νέος πατριωτισμός Κυρία Πρόεδρε; Πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα (αγάπη προς την πατρώα Γη) και η πατρίδα δεν είναι ούτε παλιά ούτε νέα για να υπάρχει παλαιός πατριωτισμός και νέος πατριωτισμός! Και όταν λέτε"ενάντια στον Οθωμανικό...δεσποτισμό",τι εννοείτε; Γιατί δεσποτισμός είναι ένας χαρακτηρισμός καθεστώτος και διακυβέρνησης. Και το πρόβλημα των Ελλήνων δεν ήταν η μορφή καθεστώτος ούτε ο τρόπος διακυβέρνησης του Σουλτάνου Μαχμούτ του Β', αλλά η υποδούλωση τους επί τέσσερις αιώνες στους Οθωμανούς! Οι Έλληνες ήταν εκεί και αντιστέκονταν και επαναστατούσαν επί αιώνες. Από τον Μάρκο Μουσούρο το 1503, μέχρι τον Νικοτσάρα και τους Λαζαίους αδερφούς το 1806 και 1808, οι Έλληνες αντιστεκόταν, επαναστατούσαν(έστω και τοπικά),σφαγιάζονταν συνεχώς για την Ελευθερία τους. Το πρόβλημά τους δεν ήταν η μορφή του καθεστώτος ή η προσωπικότητα του κάθε Οθωμανού Σουλτάνου!
Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, ανεξάρτητα με τις δυσκολίες των καιρών που ζούμε.
Στα του σήμερα τώρα,ένα τεράστιο ευχαριστώ και μία μεγάλη ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, την κρατάνε όρθια. Στους γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, σε όλους τους λειτουργούς στο σύστημα υγείας και καθαριότητας. Στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που ανοίγουν τα μαγαζιά τους για να μπορούμε να έχουμε τα στοιχειώδη προς το ζην.
Και μην ξεχνάμε τα παλικάρια που κράτησαν τα σύνορα στον Έβρο και στα νησιά μας.
Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους

Πάμε λοιπόν..

Α. Δεδομένα.
1) Από τότε που υπήρξε ο άνθρωπος,"οριοθετούσε" και προστάτευε τον χώρο που διέμενε η οικογένεια του,που ζούσε,που κυνηγούσε.Αργότερα ενώθηκαν οι οικογένειες(για περισσότερη προστασία) και με τη πάροδο του χρόνου,δημιουργήθηκαν οι πόλεις-κράτη,"χάραξαν σύνορα",όπου κανείς δεν θα μπορούσε-χωρίς την άδεια τους-να παραβιάσουν,να μπούνε,να προσπεράσουν(ακόμη και στο ζωικό βασίλειο οι περισσότερες αγέλες των ζώων οριοθετούν τον δικό τους χώρο και όποιο ζώο τον παραβιάζει,δέχεται την επίθεση τους).

2) Η Ελλάδα,δεν ξεκίνησε κανέναν πόλεμο,οπότε δεν είναι αναγκασμένη να υποστεί τα επίχειρα των αποτελεσμάτων του.
3) Αυτή τη στιγμή,πόλεμος δεν υπάρχει ούτε στο Ιράν,ούτε στο Πακιστάν,το Αφγανιστάν,το Ιράκ,το Σουδάν,το Μαρόκο,την Αλγερία,Μπαγκλαντές κλπ (από όπου προέρχονται οι περισσότεροι των "μεταναστών")
Β. Γεγονότα. 1) Η Τουρκία του Ερντογάν "χτίζει"συμμαχίες με το Κατάρ(που είναι ο κύριος χρηματοδότης του πλέον),με τη παράνομη "Κυβέρνηση"της Λιβύης,ακροβατεί ανάλογα με τα συμφέροντα του,ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία(πράγμα που μέχρι τώρα-και πρέπει να το αναγνωρίσουμε-έχει κάνει με επιτυχία) και με την ανοχή των ΗΠΑ,Ε.Ε,Ρωσίας(ο κάθε ένας για διαφορετικούς λόγους),μετατρέπεται σε κυρίαρχη περιφερειακή δύναμη.Παράλληλα συμμαχεί σιωπηρά με τον ISIS παίρνοντας λάθρα φθηνό πετρέλαιο που το εμπορεύεται,μιας και η οικονομία του πήγαινε προς κατάρρευση,αλλά και-μετά τη πτώση του χαλιφάτου-,στρατολογεί πολεμιστές του που τους χρησιμοποιεί σαν μισθοφόρους σε Συρία,Λιβύη και εσχάτως στα σύνορα μας.
2) Προσπαθεί να αναβιώσει την παλιά Οθωμανική Αυτοκρατορία,κάνοντας πολέμους αρχικά ενάντια στους Κούρδους για να μη δημιουργήσουν κράτος στο μαλακό υπογάστριο της χώρας του(πράγμα που φοβόταν πιο πολύ από όλα).Μετά με τη Συρία για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα Νότια σύνορα του,όπου σκοπό είχε(και έχει)να εγκαταστήσει μερικούς από τους μετανάστες που ο ίδιος δημιούργησε και κάλεσε,ανοίγοντας τα σύνορα του σε όλους(Ιρανούς,Πακιστανούς,Αφγανούς κλπ),τάζοντας τους ασφαλή πρόσβαση στην Ευρώπη.Έτσι δημιούργησε μια στρατιά αμάχων(?) με διπλό σκοπό.Τον εκφοβισμό-εκβιασμό της Ευρώπης με την μη απέλαση τους προς τα εκεί(παίρνοντας ταυτόχρονα τεράστια ποσά για την συντήρηση τους),αλλά και τους εν δυνάμει κατοίκους για τον εποικισμό της ζώνης ασφαλείας στα Νότια του.
3) Για τον Ερντογάν τα πράγματα δεν πήγαν όπως υπολόγιζε στη Συρία και ειδικά στο Ιλντίπ-ελέω κυρίως Ρωσίας- και έβαλε σε εφαρμογή άλλο σχέδιο,προκειμένου από τη μια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της Τουρκίας από την αποτυχία του και τα φέρετρα που ερχόντουσαν από το εκεί μέτωπο και από την άλλη να "γκριζάρει" ΚΑΙ τη Θράκη(μετά το Αιγαίο και τη περίφημη θεωρία της "γαλάζιας πατρίδας)με την εισβολή και από τα χερσαία σύνορα στην Ελλάδα.Απλά προώθησε μερικές χιλιάδες-από τα 4 εκατομμύρια μεταναστών που έχει στο "οπλοστάσιο" του-στα σύνορα του Έβρου,λέγοντας τους πως είναι ελεύθερη η διακίνηση τους μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη(αλλά ξέροντας πως είναι ψέμα και επομένως πολλοί από αυτούς-κυρίως νέοι και ειδικά οι στρατολογημένοι από τον ίδιο-θα παρέμεναν για πολύ εντός της χώρας),ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει και την αθρόα απέλαση τους στα νησιά μας.Μάλιστα προωθεί στα σύνορα μας,1.000 "ειδικούς αστυνομικούς"(είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη ειδική ομάδα είναι στελεχωμένη από τους "γκρίζους λύκους"),ρίχνει χημικά η αστυνομία τους προς τους συνοριοφύλακες μας και υπάρχουν φόβοι ακόμη και για εξοπλισμό των "σκληρών μεταναστών",με ότι αυτό συνεπάγεται.. 


4) Η Ε.Ε αρκείται σε λεκτικές συμπαραστάσεις προς την Ελλάδα και μας πετούν μερικά ψίχουλα Ευρώ προκειμένου να μη τα "σπάσουν" με τη Τουρκία μιας και έχουν μεγάλες εμπορικές σχέσεις μαζί της,ενώ οι ΗΠΑ και Ρωσία τηρούν μια στάση ουδετερότητας και αδιαφορίας. 



5) Κανείς δεν αμφισβητεί πως αρκετοί (το 25-30% του συνόλου των ανθρώπων που έχει σαν ασπίδα-λάφυρο και εργαλείο η Τουρκία),είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη προστασίας,μέριμνας και βοήθειας από ΌΛΟΥΣ τους Ευρωπαίους,αλλά και κανείς δεν μπορεί να πει πως μόνη της η Ελλάδα μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα που άλλοι δημιούργησαν με τους πολέμους τους (περιλαμβάνει μέσα σε αυτούς και τις ΗΠΑ,Ρωσία,Ιράν,Ε.Ε).Όπως είναι γεγονός ότι ούτε ένα Ευρωπαϊκό κράτος-προς το παρόν τουλάχιστον-δεν δέχεται να φιλοξενήσει ούτε να προσφέρει εργασία σε ΚΑΝΈΝΑ από αυτούς τους ανθρώπους. Γ. Ερωτήματα.

1) Δέχεται η χώρα μας εισβολή(γιατί η απρόσκλητη-απρόκλητη,μαζική εισροή ατόμων στα σύνορα μιας χώρας δε μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς)ναι ή όχι;
2) Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας ναι ή όχι;
3) Δέχονται άλλες χώρες μετανάστες ναι ή όχι;

Τα ερωτήματα είναι λίγα και αν απαντηθούν με ειλικρίνεια από όλους μας,χωρίς κομματικές παρωπίδες και ιδεοληψίες,θα έχουμε απαντήσεις για το τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι.Εκείνο που όμως ΣΊΓΟΥΡΑ πρέπει να έχουμε είναι Εθνική ομοψυχία,μακρυά από διχασμούς και εσωτερικές έριδες και"ταμπέλες"!